Cultuur en historie

Wat betreft cultuur en historie zit u hier ook op een uniek gedeelte van Griekenland.

Als eerste nemen we u mee naar de twee dichtsbijzijnde grote steden, Argos en Nafplio.

Argos is de oudste stad van Griekenland, hier bent u op de heenreis doorheen gekomen. Op woensdag en vrijdag is er een markt en verder kunt u hier heerlijk winkelen, terrasje pakken enz. genieten dus!

Nafplio was de eerste hoofdstad van Griekenland, met zijn oude binnenstad en de haven met een uitzicht op het Bourtzifort, is dit een prachtige gelegenheid om cultuur en historie van het oude Griekenland te beleven en als u toch in Nafplio bent is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Palamidi, dit is het grootste vestigingscomplex van Griekenland, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht van de wijde  omgeving. Als u na dit heerlijke dagje uit toe bent aan wat verfrissing kunt u vanaf het Palamidi iets verder de stad uitrijden waar u na een paar kilometer een heerlijk zandstrand tegenkomt om te gaan zwemmen of van de zon te genieten. 

Stadsuitjes en bezienswaardigheden

Hier maakt u kennis met Kalamaki en de dorpjes Mili en Kiveri die in de directe omgeving liggen. Oók zijn vanuit ons huis bekende toeristische plaatsen te bereiken zoals Epidavros, Mycene, Nemea, het kanaal van Korinthos, enz. en wat dichterbij het dorp Kefalari met zijn prachtige kerk die half in een grot gebouwd is en iets verderop een overblijfsel van een Griekse piramide. Breng ook eens een bezoekje aan Tolo dit is een leuke badplaats met zandstrand, souvenirwinkeltjes en taverne's en vanaf de haven van Tolo kunt u een bootreis maken naar diverse eilanden zoals Hydra, Spetses en Poros, echt de moeite waard! Net vóór Tolo ligt het plaatsje Assini en de weg naar Drepano. U kunt vanuit ons huis ook naar Olympia waar de eerste olympische spelen plaats vonden, dit is wel een langere dagtrip maar zeker de moeite waard. 

Uit eten

In de directe omgeving zijn er genoeg restaurants om heerlijk uit te gaan eten voor een betaalbare prijs. Wat dat betreft zit u wel goed in deze streek! In Kalamaki zelf is een typisch Grieks restaurant waar Grieken uit de wijde omgeving graag uit eten gaan! Dit restaurant is op loopafstand te bereiken (ong. 10 min.) Mili staat bekend als het souflaki paradijs maar je kunt hier natuurlijk ook terecht voor andere typisch Griekse gerechten zoals Mousaka, Pitta gyros e.a. Kiveri is vooral bekend door zijn pitoreske vissershaventje waar je uiteraard kunt genieten van verse vis van de dag in diverse restaurants.

 

TIP!  Wilt u liever uw eigen gids hebben? Kijk dan eens op de site van onze sleutelbeheerder, hij weet echt alle mooie plekjes en verteld u er alles over! 

 

 

 

Delen